Hé gyerek! Nyikorog a jobbháccsó!

2010.04.27. 09:37 | Pinyti | 2 komment

Persze ha még csak nyikorgott volna. Attól is falra másznék, de sajnos melegedett is, nem kicsit... Szaga hála Istennek még nem volt, de a dobhoz puszta kézzel már nem lehetett volna hozzáérni. Vasárnap délután volt a legrosszabb, négyen ültünk az autóban, hamarabb elérte azt a hőfokot, emiatt alacsony sebességnél mintha kenetlen talicskakerék lett volna hátul. Tisztába vagyok vele, hogy legkésőbb a nyár végén cserélnem kell elöl a betéteket és a tárcsákat is, de úgy gondoltam, hogy hátul a dobnak gond nélkül el kell még mennie, nem is keveset. És végül igazam is lett, mert tegnap este szétvették, és bőven van még rajta anyag. Akkor mi okozta a problémát? Először kézifékkötélre gyanakodtak, de azért csak belenéztek a dobba. Szerencse, mert potyára vettem volna bovdent. Abban ugyan nem tévedtek, hogy a kéziféknek van köze az egészhez, mert a sok fékportól a kézifék "kallantyú" nehezn járt, szorult, és nem állt vissza eredeti helyére, így a pofák egy kicsit mindig nyitva voltak.
1.jpgSzétakasztották, kitisztították féktisztítóval, és megkenték WD-40-nel. Tökéletes lett, soha nem forgott még ilyen könnyen a kereke, és hála Istennek semmi alkatrészre sem volt szükség, csak egy kis tisztogatásra, és járatásra. Ez volt az első "hibája", már ha lehet ezt egyáltalán annak nevezni 21 000 km alatt...

Címkék: suzuki szerelés swift fék

A bejegyzés trackback címe:

https://pinyti.blog.hu/api/trackback/id/tr335700340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaborjozsef 2010.04.27. 20:04:58

Ja, kár hogy nem tárcsa az egyszerűbb, jobb lenne :)

pinyti 2010.04.27. 21:04:16

Így van!
süti beállítások módosítása