Futómű OK!

2013.02.16. 20:09 | Pinyti | 3 komment

Ma délelőtt szerelős napot tartottunk, bekerültek az Optimal szilentek a hátsó futóműbe.
IMG 013.jpgNem volt egyszerű menet, főleg a jobb oldalon, ugyanis ott kezdtünk, és a javítás metódusának megalkotása, valamint a célszerszám tökéletesítése nem kevés időt emésztett fel.
IMG 012.jpgElső körben leakasztottuk a lengéscsillapítót, és össze kellett húzni a rugót, hogy tehermentesítsük a lengőkart. Ekkor tűnt fel, hogy nem lett tökéletes a célszerszám, ugyanis nem lett belekalkulálva a rendelkezésre álló hely szűkös mivolta.
IMG 011.jpgVégül apró módosításokkal, és plusz alkatrészek - úgy mint régi kerékcsapágy külső gyűrűje és hasonló speciális kiegészítők - alkalmazásával megoldottuk a problémát, és bekerült a helyére az új szilent.
IMG 023.jpgUgyanez bal oldalon a már ismert fogások, és a jobb oldalon megszerzett rutinnak köszönhetően alig fél órát vett igénybe.
IMG 025.jpgVégre tényleg újra csendes a futómű...

Címkék: felújítás szerelés futómű BMW E36 316i

A bejegyzés trackback címe:

https://pinyti.blog.hu/api/trackback/id/tr665700461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaborjozsef 2013.02.17. 08:02:20

Danikám az a kérdés meddig csendes? :) Mert ha itt Kanizsán jársz vele sok jót ne várj, én már utálom ezt a várost olyan katasztrófa ami itt van, nem hiszem, hogy hosszú életű lesz ilyen utakon minden elfossa magát :(

pinyti 2013.02.17. 11:02:57

Nem kergetek hiú ábrándokat, katasztrófa ami itt van. Minden évben elmondom így tél vége felé, hogy ilyen szarok még nem voltak az utak, de következő évben csak sikerül überelnie ennek a "városnak". Most is azt mondom, hogy eddig ez a mélypont, ilyen katasztrofális még nem volt a helyzet, szinte minden reggel új gödröket fedezek fel (ma pl az OBI mögötti Városkapu-Récsei út-7 sz. "főút" körforgalomba lett egy hatalmas luk az út kellős közepén). A sétakert előtti részről, a Városkapu buszmegálló melletti szakaszáról, vagy a Lukoil-os körforgalomról inkább ne is beszéljünk... Szóval ha marad a tendencia, és jövőre még ennél is rosszabb lesz, abba bele se merek gondolni. Tényleg katasztrófa ami itt Nagykanizsán az utakat maradványainak állapotát jellemzi...

gaborjozsef 2013.02.18. 09:02:26

Nyomokban aszfaltot tartalmazhat. :D Majd ha lesz erőm csinálok egy város körüli túrát biciklivel, aztán megörökítem lehet, és felrakom ide a netre népszerűsíteni a várost :) A Csónakázó-tóhoz bevezető út, na az még szép, mennyi toldozott-foltozott rész van rajta de ez már évek óta ilyen :D
süti beállítások módosítása