Tervek a télre

2013.10.16. 21:02 | Pinyti | Szólj hozzá!

Ez még nem a szokásos évzáró poszt (az még odébb lesz), de a Punto számára pár héten belül véget ér a szezon. Műhelybe, majd garázsba költözik az autó, így ideje a világhálóra vetni a terveim. Két részre bontható a tervezett folyamat:
- karosszéria felújítása
- a még hátralevő mechanikus részek felújítása
A karosszéria felújítását a komplett beltér eltávolítását követően lakatos fogja végezni. Sajnos már a vásárlás idején is az autó alja volt a leggyengébb pont, amit mindenképp helyre kell hozni. Próbálom csak a legszükségesebb módon megoldani, mert nem egy restaurált szobor létrehozása a cél, egyszerűen csak fel kell számolni a "Frédi Béni" effektust okozó anyagfolytonossági hiányokat a taposón (remélem más rejtett hibát nem találunk a burkolatok alatt).
A műszaki oldalt érintően ma bevásároltam egy jelentősebb alkatrészkupacot, bár érdemes megjegyeznem, hogy ez már a csak legszükségesebbekre szűkített mennyiség.
IMG_20131016_141723.jpgAmikor elkezdtem összeírni egy excel táblába, hogy miket gondolok kicserélni, egyszer csak azon kaptam magam, hogy közel 50%-os kedvezménnyel is 150 000Ft-ot kéne ott hagynom az alkatrészboltban. Gyorsan újragondoltam az egészet, így került megvásárlásra egy kuplungkészlet új bowdennel, négy új lengéscsillapító porvédőgumikkal, és mivel a kipufogóval is kezdeni kell valamit, egy csomó tömítés és bilincs is került a "kosárba". Már régebben beszerzésre került egy bontott komplett szívósor is kopásmentes pillangószeleppel, melynek cseréje remélhetőleg kisimítja majd az alapjáratát a motornak.
IMG_20131006_164628.jpgApránként tavaszig összeáll, s jobb lesz, mint valaha...

Címkék: agymenés fiat felújítás cabrio punto alkatrészek

A bejegyzés trackback címe:

https://pinyti.blog.hu/api/trackback/id/tr235700504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása