Első szerviz

2013.06.07. 22:00 | Pinyti | 3 komment

Végre eljött a nap, s ma lezajlott az autó műszaki rendbetételének második felvonása (az első részben ugye a fékek rendbetétele, valamint az új gumik szerepeltek). Kapott friss 10W-40-es GM olajat (amolyan átmosó jelleggel) Sofima olajszűrővel, és Knecht levegőszűrőt.
IMG2013060701.jpgEzen felül kicseréltük a kötözgetett Denso lambdaszondát egy az autóba való Facet gyártmányúra. Kapott még négy új NGK gyertyát a bent levő három különböző fajtából kialakított kombináció helyére (amik még csak nem is belevalók voltak), új Tesla gyújtókábel készletet, valamint parafa szelepfedéltömítést is. Ez utóbbi nem a képen látható Glaser került az autóba, mert azon nem ott voltak a lukak, ahol lenniük kellett volna. Gyors kör az alkatrészboltba, és egy Reinz tömítéssel megoldottuk a problémát. Következő körben a vezérlés, valamint segédszíjak cseréje lesz a program...

Címkék: fiat szerviz cabrio punto alkatrészek lambdaszonda

A bejegyzés trackback címe:

https://pinyti.blog.hu/api/trackback/id/tr825700479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaborjozsef 2013.06.08. 06:06:34

Mi az hogy a szuper GM olajat átmosó jelleggel kapott? :P Én rendesen is azt használom, annál inkább hogy a neten milyen infók voltak róla, én nem hiszek benne, hogy olajtól tönkre megy a motor. Eddig még minden megy, amibe tettem, igaz én 5W-30-ast, ami egy szuper korszerű olaj :)

pinyti 2013.06.08. 07:06:45

Nem azért, mert rossz lenne a GM olaj, de később ha már minden oké az autóval, Seleniával szeretném üzemeltetni. Persze a futását tekintve, és azt, hogy télen a garázsban fog állni, ez majd csak jövő tavasszal fog bekövetkezni. Amúgy a Kalosban is volt 5W-30-as GM, és avval sem volt gond, igaz az alatt a durván 3-4000km alatt mi baja is lehetne? :D

gaborjozsef 2013.06.08. 21:06:31

Ki tudja, én csak kamillázok, mikor olyat olvasok, hogy tönkre tette az olaj valakinek az autóját. :)
süti beállítások módosítása