Risorgimento

2013.11.23. 21:29 | Pinyti | Szólj hozzá!

Miután szétbombáztam a Punto belterét, apránként hazahordtam, elmostam, és letakarítottam majdnem minden beltéri elemet.
IMG_8477.jpgA nagyszőnyeg alapos kárpittisztításon esett át (három felvonásos tisztítószer-magasnyomású mosó kúra), közel húsz évnyi kosz leírhatatlan mennyiségben ömlött ki belőle. Mivel még friss volt az élmény, így a hátsó "ajtókárpitok" (hátul amúgy nincs ajtó) kerültek sorra. Szétbontottam, majd óvatosan lefejtettem róluk a szövetet. Ezeket kézzel Vanish-sel addig mostam, amíg tiszta víz nem jött le róluk. Mosógépbe nem mertem betenni őket, még így is féltem, hogy összemennek, vagy sérülnek. Végül a közel két évtizednyi napfény, és egyéb időjárási viszontagságok általi nyúzás ellenére is jól viselték a kúrát, szépen megtisztult mindkettő. Ezt követően összelegóztam ragasztópisztollyal a középkonzolt, és magát a kárpitot. Mindkettő törött volt, egyik jobban, másik kevésbé, ettől függetlenül egész jól sikerült az eredeti formát kialakítani.
karpit.jpgA szövet az egyik oldalon szakadt volt, melyre azt találtuk ki, hogy varrást követően valami bulis folt mögé rejtjük. Persze a szimmetria jegyében vele szembe is kell egy, így az Ebay-en keresgélni kezdtem, hogy mik a lehetőségek. Eleinte ide is Abarth címert gondoltam, de amint megpillantottam ezeket a régi Fiat 500-asokat ábrázoló foltokat, rögtön tudtam, hogy ez kell. Vita csak a színt illetően volt, én az egyiket pirosnak szerettem volna, de barátnőm - a tulaj - nyomására a Cabrióhoz hasonlatosan sárga lett mindkettő. Ma édesapja megvarrta, este pedig a BMW számlaphoz is használt ragasztó sprayvel felkerült a helyére. Magam is meglepődtem, hogy milyen jól sikerült. Szinte minimális a ránc és a lógás, valamint a lukak is ott vannak, ahol lenniük kell.
IMG_8520.jpgSzerintem jól fog mutatni a helyén, és tökéletesen passzol a Punto "buli autó" (de utálom ezt a kifejezést) imidzsébe...

Tegnap hívott a lakatos, hogy kész az autó, így ma délelőtt kimentünk megnézni, milyen is lett. Szépen megcsinálták, nincs többé luk, s az alvázat, valamint a kerékjáratokat is kifújták rücsivel.
lakatolas.jpgAddig is helyet kell neki csinálnom a garázsban...Felkerült a kipufogó is, egyedül a gázgyorsítót sikerült nekik fordítva behegeszteni, melytől hupogó hangja volt a kiáramló gáznak, és fulladt tőle a motor. Ezt a kis fiaskót még ma javítják, s hétfőn hazakerül az autó.
IMG_8511.jpgAddig is helyet kell neki csinálnom a garázsban...

Címkék: fiat felújítás kipufogó cabrio punto beltér

süti beállítások módosítása