Egy kis kárpitos meló

2013.06.16. 14:07 | Pinyti | Szólj hozzá!

Barátnőm édesapjával varrattam új váltó, és kézifékszoknyát a szakadt régiek helyére, leginkább amiatt, hogy valami pozitív is történjen az autót illetően a hétvégén, ha már az alapjárati motor csere nem végződött happy enddel.
IMG_7359.jpgUgyanolyan fekete műbőrből készültek, mint amivel anno a BMW könyöklő is be lett húzva, csak itt sárga cérnával, és amolyan ekg szerű cikk-cakk mintával készült a varrás.
IMG_7346.jpgAz egyszerű rögzíthetőséget szem előtt tartva, "Maserati féle" megkötős verzióban lett legyártva mindkettő. Így a beltér alapvetően rendben van.

Címkék: fiat felújítás cabrio punto beltér

IACV (alapjárati motor)

2013.06.14. 23:27 | Pinyti | 3 komment

Nem maradtak eredmény nélkül az eddigi erőfeszítéseink, mert mióta megkapta az autó a belevaló lambdaszondát, szinte megszűnt a benzinszag, kevésbé kormos a kipufogó, és nem utolsó sorban a fogyasztása is észrevehetően visszaesett.
IMG_20130614_175946.jpgEnnek ellenére néha még mindig megállt, emiatt egyre inkább az IACV (idle air control valve), vagy szép magyaros nevén az alapjárati motor került a figyelmem középpontjába (főleg hogy ismerősöm Ford KA-jában ugyanezt a jelenséget produkálta ennek a meghibásodása). Az e-bayről rendeltem egyet a múlt héten, de az sajnos nem lett jó, mert az 1.2-es Puntóhoz valónak más a vége amely a szívócsőben elzárja a levegő nyílását, emiatt folyamatosan 2500-as fordulaton pörgött vele a motor. Ezt követően a régin található VDO cikkszám alapján sikerült rátalálnom megfelelőre (szintén az e-bayen, itt töredékáron meg lehet venni őket), mely legnagyobb meglepetésemre azonos a Daewoo-khoz valókkal (benzines Lanos, Nexia stb.).
IMG_20130614_180131.jpgMa végre megérkezett, s pár perc alatt a helyére is tettem. Remélem ezzel már megoldódik ez a megállásos mizéria...
IMG_20130613_171507.jpgMég szintén a hét elején megvásároltam a már említett vezérlés, vízpumpa, vízhűtő és hosszbordásszíjak cseréjéhez szükséges alkatrészeket. Hamarosan ezek is beépülnek, hogy egy fokkal még jobbá tegyék a kis Fityót...

Update 2013.06.15.: Szerintetek jó lett??? Ma délelőtt ott tartottam, hogy felgyújtom a francba, de ha megyek vele egy kicsit, rögtön rádöbbenek, hogy szeretem ezt a kis olasz szarzsákot. Szóval hibakeresés folytatódik. Előbb utóbb csak meglesz...

Címkék: fiat szerelés cabrio vezérlés punto alkatrészek vízhűtő iacv alapjárati motor

süti beállítások módosítása