A felújítás második felvonása

2007.06.12. 10:08 | Pinyti | Szólj hozzá!

 Mivel úgy döntöttem, hogy megszabadulok az ormótlan fejidomtól, és vettem is egy kisebbet, nekiláthattunk a reményeink szerinti utolsó átalakításnak.
Az új fejidomnak több előnye is van. Kisebb lesz a légellenállás, a szél sem csapkodja olyan könnyen, könnyebb lesz a vezetékelés a szimpla fényszóró miatt, és végül, de nem utolsó sorban könnyebb lesz megmagyaráznom a rendőrnek ezzel a kisebb maszkkal, hogy ez márpedig smkp. Ezáltal a gyújtásrész kivételével újra vezetékelem az egészet, megszüntetem a felesleges kókány madzagok tömkelegét. Persze ezáltal újra kell majd festeni néhány alkatrészt, hogy a lehetőségekhez képest a legharmonikusabban nézzen ki. Simson indexek, és indextartók kerülnek rá immáron előre is, és megpróbálom beüzemelni a hőfokmérőt is.

Múlt hétvégén (2007. június 9-10.) el is kezdtük, bár jobbára csak szombaton dolgoztunk.

 Elkészítettük az új fejidom tartókonzolját, lemarattuk a festéket a kipufogóról, és a hűtőtakaróról. A kipufogót megcsiszoltuk, és keresztapámmal meghegesztettem a könyöknél. Jövő héten ezt is lefújom hőálló matt fekete festékkel. Az idő rövidsége, a még meg nem érkezett alkatrészek (az új hasidom még nem érkezett meg), és a vizsgaidőszak szorítása miatt csak kicsit visszafogottabb tempóban tudunk haladni, de vigasztal az a tudat, hogy ha végre kész lesz, akkor olyan lesz, amilyennek mindig is lennie kellett volna...

A bejegyzés trackback címe:

https://pinyti.blog.hu/api/trackback/id/tr95700245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása