Klíma után fáj a szívem...

2008.06.25. 11:38 | Pinyti | Szólj hozzá!

Megjött az igazi nyári kánikula... Szegény Sanyiban nincs klíma, a hőséget csak a ventillátorral, és a lehúzott ablakokkal tudom enyhíteni. Annak ellenére, hogy fehér, és még le is van fóliázva hihetetlenül fel bír forrósodni az utastér a tűző napon.
Tegnap elmentünk strandolni Bázakerettyére. Délelőtt 10 körül indultunk, de már elviselhetetlen volt a klíma az autóban. Este 7 felé volt tapasztalható némi enyhülés (zalakarosi fagyizásból hazafelé), amikor már a nap sem járt olyan magasan, és egy kis enyhe levegőt hozott be a menetszél az ablakokon.
Most már biztos vagyok abban, ami eddig csak érlelődött bennem. Nekem márpedig klímás autó kell! Sokan mondhatják, hogy tápos vagyok, de ez van. Sőt hogy őszinte legyek nem is engednék már új autókat értékesíteni klíma nélkül (globális felmelegedés, ez az...), mert rendkívül megterhelő ilyen viszonyok között koncentrálni.
Igaz még csak három hónapja vagyok autótulajdonos, de a fentiek miatt már a cserét tervezem. Persze nem most rögtön, de belátható időn belül mindenképp. Végre megnyílhat a lehetőség egy, a lentiekben már említett klímás Ford Mondeo vásárlása előtt, de a dolgok jelenlegi állása alapján most sem fogok élni vele. Sajnos nem a legjobb ár-érték arányú autó abban a kategóriában, amire nekem szükségem van. Az az igazság, hogy presztizshiány ide, vagy oda (na nem mintha a Ford-nak akkor presztizse lenne...), most mindenképp a Daewoo Leganzát választanám. Szemből ugyan nem a legesztétikusabb, de a fara meseszép... És nagy, kényelmes, megfelelően motorizált, és KLÍMÁS!!! Mindenképp úgy vásárolnám, hogy a Sanyit beszámíttatnám, gyűjtenék még mellé egy kis pénzt, és a vételár fennmaradó részét hitel formájában venném fel (nem olyan nagy összeg, hogy ne bírnám a havi törlesztést, és egy minden szempontból tökéletes, az igényeimet kielégtő autóval járhatnék). Persze ezek még távlati tervek, értsd ezalatt 2009-et, mert egyenlőre hiányzik a kiegészítőtőke a beruházáshoz. Akkor remélem már ez sem okoz gondot...


Holnap reggel indulunk a Sanyival Erdélybe. Azért valahogy csak kibírjuk...

süti beállítások módosítása