Diffúzor

2012.01.13. 13:50 | Pinyti | Szólj hozzá!

Ha már a szárnynak lőttek, egy ilyet még SOS szereztem:
IMG_5581.jpgTudom sok embernek nem tetszik ez a gyári lökhárítóba való "diffúzor", de nekem bejön, és remélhetőleg a horog tartóját is szebben takarja, mint a gyári. A mostani gyárin amúgy van egy nagy karc, ami miatt fényezni kéne, viszont ezt az alsó műanyagbetétet én szeretném feketén hagyni a díszlécekkel, és az első lökhárítóban levő ráccsal egyetemben. Egyedüli félelmem, hogy az egy szem kipufogóvégem majd elveszik az ezen található széles "lukban"...

Címkék: alkatrészek BMW E36 316i

Ember tervez Isten végez...

2012.01.11. 12:29 | Pinyti | Szólj hozzá!

Alig két hete írtam le ez évi terveim az autóval, de már most látom, hogy nem úgy fog alakulni. Ugyanis tegnap szólt a fényező, hogy ha le tudom tenni az autót, hétfőtől van három szabad napja, amit az E36-ra tud fordítani. Még tavaly decemberben rendeltem az RS-tuningtól ragasztós csomagtartóél spoilert, ami úgy néz ki hiba volt. Nem azért, mert olyan szar lenne, amit küldtek, mert mind a mai (illetve tegnapi) napig nem küldtek semmit, de még az érdeklődő e-mailekre sem válaszoltak, mindösszesen egy automata üzenet jött, hogy rendelésem állapota feldolgozottra változott még valamikor szintén tavaly... Jobbnak láttam ha lemondom a rendelést, és "szárny nélkül" ejtjük meg ezt az állagmegóvást. Bánom már, hogy pár ezer forintnyi árelőnyért itt rendeltem meg elvesztegetve ezzel egy csomó időt, a Schmiedmanntól valószínűleg már rég megérkezett volna. Ez van egyenlőre marad "csupasz" a csomagtérfedél. Aztán Kasza Mester is okozott pár álmatlan éjszakát a leakciózott Breyton szettjével, nagy volt a csábítás, de egy hirtelen jött családi kiadás felemésztette az erre fordítható pénzmagot, így fájó szívvel, de maradok a gyári lökhárítóknál, csak telibe lesz fényezve az aljuk is. Így annyira szűkült a program, hogy hétfőn a lakatos szétdönti, onnan megy a fényezőhöz, aki kihúzkodja az apróbb horpadásokat, és fújja amit kell, és remélhetőleg szerda-csütörtök magasságában pedig újra összeáll az autó. Ennek anyagszükséglete a festéket leszámítva mindösszesen ennyi:
IMG_5579.jpgPontosabban csak a díszléc, és a két embléma. Illetve lesz még egy jobbos tükörház csere is, mert mint már írtam málik róla az a fekete fólia, így a karosszériással kicseréltetem azt is. Az a szilent pedig a difit a segédkerethez rögzítő csavarhoz kell. A képen a 4-es számú az:
szilent.jpgUgyanis ha ülnek hátul, egy bizonyos úthibán koppan valami. Aknán megnéztük, ez az egy szilent van hátul, ami gebaszos, a többi jónak tűnt. Amiért logikusnak tűnik, az az, hogy mindegy, hogy jobb, vagy bal oldali kerék megy gödörbe a koppanás minkét oldalról megvan (tehát valahol középtájt kell a hibának lenni, ez pedig ott van).

Címkék: felújítás fényezés alkatrészek BMW E36 316i

süti beállítások módosítása