Alakul...

2009.07.11. 21:26 | Pinyti | Szólj hozzá!

Tegnapelőtt kivittük az autót Galambokra, ahol kihúzták a csomagtérfedélből azt a pár horpadást. Korrekt, már csak pár alig látható egyenetlenség van rajt. Tegnap este pedig le lett fóliáztatva az autó. Rengeteget ér nyáron, nem beszélve arról, hogy nagyot dob egy autó megjelenésén.
SNC00573.jpgMég az olaj, és a szűrők cseréje van hátra, és olyan lesz, amilyennek lennie kell...

Könyöktámasz, és nyári gumik (plusz egy kis felnijavítás - görgőzés, hegesztés, centrírozás)

2009.07.09. 15:35 | Pinyti | Szólj hozzá!

Ha valami, akkor a könyöktámasz hiányzott a Bora után. Egyszerűen nem tudtam mit kezdeni a jobb kezemmel, nem találtam a helyét vezetés közben. Így került az autóba egy "méjd in csájna", de a célnak tökéletesen megfelelő POHÁRTARTÓS!!! :) (bár ezt élesben inkább nem próbálnám ki) ezüst könyöktámasz (hellyel közzel ráfogható, hogy megegyezik a színe a gyári ezüst betétekével).

SNC00514.jpg
A jobb hátsó keréken eddig is nagyon érződött, hogy üt, így elvittem a helyi felniklinikára, egy kis egyengetésre. Ha már nekiálltam, nem rakhattam vissza az egyébként is különböző méretű!!! (3db 175/65 R15, egy darab pedig, nevezetesen pont a jobb hátsó 185/65 R15) téli gumikat, amikkel vettem az autót.Körbefutottam a várost, gyári méret (185/60 R15) pedig csak horror áron, vagy rendelésre volt, nekem pedig még aznap kellett a garnitúra. Nosza keressünk szélesebbet, peresebbet, olcsóbbat, azonnal vihetőt. Végül egy német gyártmányú gumira esett a választás, amely a fenti kritériumokat kivétel nélkül mind teljesítette, így kerültek 195/50 R15-ös General Altimax UHP gumiabroncsok a Szuzira. Ezzel 4,5%-kal többet mutat a sebességmérő a valós értéknél, de legalább ennyivel is nehezebben futok be a rend éber őreinek. Viszont írtó dögösen állnak a széles peres gumik a kis bakancson, csendesen futnak, és rendkívül jól tapadnak (akkora felületen, ilyen kis falmagassággal már azért illik nekik tapadni...). Kiderült azonban, hogy a jobb első felni is eléggé odavan (most itt nem esztétikáról van szó, abból a szompontból nem éri meg javítgatni őket, mert az újrafestésük árán már majdnem kapnék négy újat), így azt görgőzni, és hegeszteni is kellett. Műszakilag most tökéletes mind a négy, esztétikailag meg nem kell közelről nézegetni (legalább nem sajnálom őket télen is hadba fogni, megspórolva ezzel négy új 15-ös lemezfelni árát)...SNC00530.jpg

süti beállítások módosítása